dijous, 6 de maig del 2010

El Projecte 1x1, una eina per el futur!

El Projecte 1x1, o projecte Educat 1x1, és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, que consisteix, en evolucionar totalment, cap a un nou concepte d’educació, en la que les noves tecnologies, prenen una gran importància.

Aquest projecte, té com a objectiu, substituir els llibres de text per ordinadors i llibres digitals, amb els que els alumnes, no solsamènt podran realitzar les mateixes activitats que feien amb els llibres, si no que també, podran treballar de forma interactiva.

Aquesta iniciativa és factible, ja que el preu dels llibres de text, és equivalent al preu que pot tenir un ordinador+llibre digital.

És tracta d’un projecte arriscat, en el que el que s’intenta, que cada alumne disposi d’un ordinador (d’aquí el nom de projecte 1x1), que sigui la seva eina de treball, i d’aquesta forma, impulsar l’ús de les TIC en l’educació, col·locant a Catalunya, a la llista dels països capdavanters en l’us de les TIC.

Es un projecte arriscat i molt innovador, que no sabem si es podrà dur a terme en els pròxims anys, ni si triomfarà, però com tot, el temps ho dirà.


Us deixo la url, d'un petit vídeo, en el que explica perfectament quins són els objectius del Projecte 1x1: http://www.youtube.com/watch?v=DRgvVEHMWrA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada