dimarts, 11 de maig del 2010

Què són les "cazas del tesoro"?





És un tipus d’activitat didàctica molt simple que utilitzen els docents que integren l’Internet en el currículum. Consisteix en una sèrie de preguntes i una llista de direccions de pàgines Web de les que es poden extreure o inferir les respostes. Algunes inclouen una “gran pregunta” al final, que requereix que els alumnes integrin els coneixements adquirits en el procés. Aquestes, promouen l’adquisició de coneixements sobre un tema, també la habilitat de la cerca d’informació en les webs i milloren, a l’hora, l’habilitat de lectura i comprensió de textos.
Les “cazas del tesoro” s’han fet populars entre els docents com a estructura didàctica per a la integració per els següents motius:
Són relativament fàcils de crear per al docent i a l’hora, divertides i formatives per els alumnes. Si estan ben plantejades, semblen un joc en el qual els alumnes estan aprenent durant la cerca de les preguntes plantejades.
Poden tractar de qualsevol aspecte del currículum (sempre que es trobin els recursos adequats al tema i a l’edat dels alumnes al que va destinat)
• Poden ser més simples o més complicades. Això dependrà dels alumnes als que vagi destinat.
Poden utilitzar-se com a activitat en grup o individual.

Cercar informació és una habilitat important i imprescindible per els estudiants. És per aquest motiu que és important ensenyar a avaluar la fiabilitat i exactitud de la informació cercada. Sobre aquest tema, March especifica:
Internet contiene enormes cantidades de información interesante, útil y veraz. Pero no es una enciclopedia. (March, 1999)


On trobar cazas del tesoro?
N’hi han multitud de llocs web amb col•leccions de cazas del tesoro fetes per mestres de tots els nivells. De fet, si introduïm en qualsevol buscador com Google la cadena “treasure hunt” o “scavenger hunt” o “knowledge hunt” podem trobar milers d’elles.
A continuació, mostrem algunes pàgines que contenen col•leccions d’elles.

http://cecasun.utc.edu/~tpa/mcallister/scavenger.htm

http://www.aea14.k12.ia.us/technology/ScavengerHunt.htm

http://www.ctnba.org/ctn/k8/treasure.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada