dilluns, 7 de juny del 2010

La prestatgeria digital



Què és?

És un espai des del qual els centres docents i altres entitats relacionades amb la docència i el Departament d'Educació poden crear llibres digitals amb l'alumnat de manera senzilla i còmoda.
A mesura que es creen llibres nous, aquests queden emmagatzemats a la prestatgeria i estan a l'abast de tothom qui els vulgui consultar.
Els llibres es poden associar a les col•leccions que es van propossant des del Departament d'Educació.
Un dels avantatges que aquesta presenta, és que amb la creació de nous llibres, automàticament queden emmagatzemats en la prestatgeria i queden en disposició de consulta permanentment.

Funcionament per a la cerca de llibres:


Per a realitzar una recerca d’un llibre, s’utilitza el catàleg de llibres, una eina que facilita trobar els llibres per diferents criteris : Títols, noms dels centres propietaris, descriptors, idiomes, els municipis de on pertanyen els centres propietaris, els noms dels usuaris i les col•leccions a les quals pertanyen.
Mycrapbook és el programa que permet als usuaris crear i editar els continguts en format de llibres.
Inscripció a la Prestatgeria i creació de llibres nous

Per poder crear llibres nous, és necessari inscriure's al servei.
Només poden fer-ho els centres i altres entitats relacionades amb la docència i el Departament d'Educació, identificats mitjançant el correu electrònic del centre i la contrasenya corresponent.
La inscripció és un procés molt senzill però cal que una persona del centre amb accés a la contrasenya del correu XTEC completi el formulari d'inscripció.
El procediment requereix la formulació dels tres passos seguents:

1 Entrar a la prestatgeria digital com a centre docent amb les dades de correu de la XTEC o com a persona amb autorització per crear llibres en nom d'un centre.

2 Fer clic a l'opció Crea un llibre nou del menú de l'esquerra de La Prestatgeria. On s’han d'omplir les següents dades per accedir al formulari de creació de llibres nous:

• Títol del llibre: Mostra el nom del llibre que s’observarà a la Prestatgeria.
• Idioma: Actualment hi ha a l’abast quatre idiomes; Català, Castellà, Anglès i Francès.
• Descripció del llibre: Es pot observar el contingut del llibre en poques paraules.
• Estil o Aparença: Es permet escollir tres estils; Clàssic, Workbook i Modern.
• Col•lecció: Són propostes del Departament d’Educació i acostumen a estar relacionades amb festivitats. D’aquesta manera, els llibres es poden dividir per temàtiques on un cop associats no es podran deslligar.
• Descriptors: Es descriuen les temàtiques del llibre amb paraules separades per comes i sense accents ni caràcters especials.
• Correu XTEC: S’observa el correu de la persona que dirigirà la creació del llibre.
• Contrasenya: S’utilitzarà per a l’administració del llibre.


3.Acceptació de les condicions d’ús i fer clic a Entrar Llibre.La Prestatgeria disposa d’un apartat on els usuaris XTEC que no pertanyin a un centre educatiu poden crear proves de llibres, on es publiquen al tauler d’anuncis i romanen entre 2 o 15 dies depenent de la quantitat que s’hagin creat. També podran subscriure’s a un llibre publicat i poder estar al corrent de les seves actualitzacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada